donderdag 20 januari 2011

Rien Poortvliet, natuurliefhebber

Generaties zijn opgegroeid met de tekeningen van Rien Poortvliet. Zeker de kabouterserie, waar Poortvliet in de jaren 70 mee startte, heeft fans ver buiten de Nederlandse grenzen. Zijn liefde voor de natuur kwam hierin duidelijk naar voren. Deze serie werd succesvol als tekenfilm op televisie gebracht, namelijk David de Kabouter.

Niet alleen zijn tekeningen waren uitermate populair, ook Rien Poortvliet zelf kon op een schare fans rekenen. Met zijn opvallende verschijning was hij een graag geziene gast op televisie, zo is Poortvliet eind jaren 70 panellid geweest bij Zo vader, zo zoon.

Poortvliets unieke benadering van verhalen vertellen noemde hij 'kijkboeken'. De tekeningen vertelden het verhaal, eventueel met kleine aantekeningen om zaken te verduidelijken. In de aflevering Cultuur in beeld: Rien Poortvliet en zijn honden zien we deze bijzondere tekenaar en illustrator in zijn eigen omgeving. De natuur en de dieren zijn voor hem van groot belang. Aan de hand van zijn boek Braaf krijgt u een intiem kijkje in het leven van Rien Poortvliet.

Cultuur in beeld: Rien Poortvliet en zijn honden
Donderdag 20 januari om 18:45 en 22:45 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten