maandag 17 januari 2011

Cultuur in beeld: Baantjer en de Cock

In het programma Cultuur in Beeld: Baantjer en de Cock wordt een intiem beeld geschetst van de succesvolle schrijver Appie Baantjer. De schrijver en zijn bekendste personage de Cock, gebaseerd op twee collega's uit zijn tijd bij de politie in Amsterdam, zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De boeken die Baantjer schreef zijn ontzettend succesvol, de televisieserie die van 1995 tot en met 2006 te zien was was eveneens een ongekend succes.

Appie Baantjer overleed in augustus 2010 na een kort ziekbed. Tot het eind van zijn leven is hij actief geweest als schrijver, eind 2010 is zijn laatste boek in de Baantjer-serie Moord met een strijdbijl uitgekomen. Daarnaast heeft hij samen met Simon de Waal drie boeken geschreven die in 2010 zijn uitgekomen.

In deze aflevering van Cultuur in Beeld verteld Appie Baantjer zijn verhalen uit de tijd bij de politie op de Warmoesstraat en hoe dat hem heeft geïnspireerd tot het creëren van rechercheur de Cock. Appie Baantjer neemt de kijker aan de hand op een reis door zijn ontwikkeling als schrijver. Een indringend portret van een man met vele verhalen.

Cultuur in Beeld: Baantjer en de Cock
Maandag 17 januari om 18.00 en 22.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten