vrijdag 7 januari 2011

Prijsvraag januari


Speel mee met de prijsvraag van januari op NostalgieNet en maak kans op een prachtig dvd-pakket over Zeeland!


In welk jaar werd Zeeland bevrijd?
a. 1944
b. 1945
c. 1946

Klik hier voor de prijsvraag en doe mee! U maakt kans op een pakket met de dvd’s de Bevrijding van Zeeland, Mijn Nostalgisch Zeeland en Ach lieve tijd - Zeeland.

Natuurlijk zijn deze dvd's ook te koop in onze webwinkel: http://www.winkelvandenostalgie.nl/


Over deze dvd's:

De Bevrijding van Zeeland
Deze dvd neemt u aan de hand van authentiek beeldmateriaal mee naar Zeeland in de jaren rond de bevrijding van Nederland. Zeeland, en dan vooral het eiland Walcheren, neemt een bijzondere plaats in tijdens de bevrijding van de Duitse bezetter. Walcheren wordt in 1944 namelijk opgeofferd om de bevrijding van de rest van het land te bespoedigen. U ziet onder andere beelden van het overstroomde eiland en hoe de getraumatiseerde bevolking met ongekend doorzettingsvermogen probeert de draad weer op te pakken.

Originele beelden nemen u mee naar Middelburg waar bevrijdingsfeesten worden gehouden en naar Eede, waar koningin Wilhelmina op symbolische wijze de eerste voet op Nederlandse bodem zet sinds haar vlucht naar Engeland. Ook bent u getuige van zingende Zeeuwse vrouwen op het Binnenhof in Den Haag die collecteren voor de wederopbouw van hun geliefd Zeeland. Deze dvd van circa anderhalf uur bevat naast deze bijzondere beelden ook een programma waarin de oorlog in Nederland in vogelvlucht aan bod komt.


Mijn Nostalgisch Zeeland
De Zeeuwse geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met het water: eeuwige vriend en eeuwige vijand. Water speelt dan ook een belangrijke rol op deze dvd: van de kreeftenvisserij in 1926 tot de afsluiting van het Veerse Gat in 1961. Verder ziet u o.a. beelden van: de watersnoodramp van 1953, de bevrijding in 1944, Zeeuws-Vlamingen die in 1958 protesteren tegen de veertarieven en tragische beelden van het verwoeste Middelburgse stadhuis uit 1940.

Ach lieve tijd - Zeeland
Waar is de tijd toch gebleven? De provincie Zeeland kent een rijke geschiedenis vol mooie momenten en historische gebeurtenissen. Veel Zeeuwen herinneren zich deze tijden nog als de dag van gister. De dvd Ach Lieve Tijd: Zeeland laat oude tijden herleven met ruim een uur aan unieke filmbeelden.

De kijker wordt op deze dvd meegevoerd naar het Zeeland van de jaren ’10 tot en met ’50. De kreeftenvangst in Yerseke van 1923, spelende kinderen uit 1933, stra–rijden in Renesse in de jaren vijftig, en meer van dit soort prachtige, authentieke beelden op deze dvd uit de archieven tonen hoe het leven in Zeeland destijds was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten