maandag 27 juni 2011

De Fabeltjeskrant

Kent u ze nog? Meneer de Uil, Bor de Wolf, Chico Lama en Juffrouw Ooievaar. Het succesvolle kinderprogramma De Fabeltjeskrant heeft sinds 1968 vele kinderen een goede nacht gewenst. De korte programma's waren niet alleen leuk voor de kijkbuiskinderen, ook volwassenen konden genieten van de vele toespelingen naar de huidige politieke situatie.

De Fabeltjeskrant is een van de meest succesvolle kinderprogramma's van de Nederlandse televisie. Van 1968 tot 1973 hebben vele kinderen aan de kijkbuis gekluisterd gezeten. Van 1985 tot 1992 werd de tweede serie uitgezonden op RTL 4, in 2007 werd er zelfs een musical van gemaakt en op dit moment is de serie weer te zien op RTL 8 bij Telekids. De avonturen uit Fabeltjesland, verteld door Meneer de Uil, hebben verschillende generaties kinderen ontzettend geboeid.

Op de dvd 'Onkruidzaaiers in Fabeltjesland' is de originele speelfilm van De Fabeltjeskrant uit 1970 te zien. In dit avontuur dreigt een groep rondzwervende torren het Dierenbos over te nemen. Alle dieren behalve Bor de Wolf hebben het bos verlaten voor de jaarlijkse picknick. Het is aan Bor om het Dierenbos te redden.

Deze bijzondere dvd is nu te koop in de Winkel van de Nostalgie voor slechts 7,95!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten