dinsdag 14 juni 2011

Automaand op NostalgieNet: Dvd's over auto's uit de jaren 50, 60 en 70


De dubbel-dvd’s Auto’s in de jaren 50, Auto’s in de jaren 60 en Auto’s in de jaren 70 bevatten archiefmateriaal van de AutoRAI, prachtige oldtimers, de ontwikkeling van auto’s en de introductie van belangrijke verkeersregels.

In de jaren 50 werd de auto steeds populairder en de wegen drukker. Nieuwe wegen werden aangelegd en de noodzaak van verkeersregels werd steeds duidelijker, in een boodschap aan het volk waarschuwt koningin Wilhelmina voor de gevaren op de weg. Daarnaast komen bijzondere oldtimers voorbij en ziet u de laatste ontwikkelingen van personen- en bedrijfsauto’s in de jaren 50.

De jaren 60 staat in het teken van verkeersveiligheid en doorstroom op de autowegen, nieuwe verkeersregels worden geïntroduceerd en de middenberm wordt steeds beter beveiligd. Daarnaast passeren prachtige oldtimers de revue en is er speciaal aandacht voor verschillende autoraces op deze uitgebreide dubbel-dvd.

Wanneer de auto in de jaren 70 haar plek heeft veroverd in Nederland is er ruimte voor bezinning, de autoloze zondag wordt door de oliecrisis landelijk ingezet en de verkeersgordel wordt verplicht. Gelukkig is er ook aandacht voor de schoonheid van de auto en komen verschillende oldtimers en innovatieve auto’s op de dubbel-dvd voorbij.

De dvd-serie ‘De auto in de jaren 50, 60 en 70’ blikt terug op enkele belangrijke decennia uit de geschiedenis van de auto in Nederland. Bijzondere fragmenten uit het Polygoonjournaal tonen u alle ontwikkelingen rondom de heilige koe. Daarnaast staat op deze dubbel-DVD's een programma dat een beeld schetst van Nederland in het betreffende decennium.

De dvd's zijn te bestellen in de Winkel van de Nostalgie. Nu van € 19,95 voor maar € 14,95.
Bestel hier: www.winkelvandenostalgie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten