vrijdag 4 februari 2011

Terug in de tijd met de Dolly Dots

Na het horen van "Love me, need me, Love me just a little bit more" zitten de vrolijke Dolly Dots weer de gehele dag in het hoofd. De meidenband uit de jaren 80 heeft enorme successen gekend. De zes jonge meiden begonnen in 1978 aan een onbekend avontuur wat ze wereldfaam bracht. Na hun stop in 1988 hebben de Dots nog driemaal een reünie gehad. Precies 10 jaar na het eind kwam er een Collectors Edition met alle grootste hits uit, op aandringen van Paul de Leeuw traden ze in zijn show op en werden ze later gevraagd om op een personeelsfeest van Princess een show te doen. In 2007 stonden de dames drie dagen op rij in een uitverkocht Ahoy en in 2008 traden ze op met de Goodbye For Now-tour. Helaas was dat het laatste concert, in 2008 werd bekent dat Ria Brieffies ongeneeslijk ziek was. Ze overleed op 20 juli 2009.

Na het overlijden van Ria Brieffies hebben de dames aangegeven nooit meer als de Dolly Dots op te treden. De zangeressen zijn elk hun eigen weg ingeslagen en hebben dat na haar overlijden weer opgepakt. Zo is Angela Groothuizen aan de slag gegaan als presentatrice bij de AVRO en later RTL voor onder andere Wie is de Mol, X Factor en The Voice of Holland. Patty Zomer werkt als stylist geweest voor verschillende televisieprogramma's waaronder The Voice of Holland met Angela Groothuizen en is chef-mode bij het blad Beau Monde. Ook Esther Oosterbeek is in de entertainment gebleven en werkt tegenwoordig als visagiste voor onder andere veel bekende Nederlanders. Anita Heilker heeft jarenlang de stem van Donald Duck ingesproken en is bij verschillende televisieprogramma's betrokken geweest. In eerste instantie hield Ria Brieffies zich bezig met haar solocarrière als zangeres, in de jaren 90 keerde ze de showbizz de rug toe en ging aan de slag met haar eigen voetverzorgingspraktijk. Alleen Angéla Kramers leidt vanaf het begin een meer teruggetrokken leven. Ze werkt als yogalerares en zet zich via Stichting SAM in voor kinderen met het Syndroom van Down. Alle Dots steunen deze stichting op verschillende manieren.

De ruime tien jaar die de dames samen hebben besteed als de Dolly Dots heeft behoorlijke impact gehad. Ze hebben nog heden ten dage fans over de hele wereld, daarnaast is de band tussen deze vrouwen erg sterk. Het overlijden van Ria Brieffies heeft er behoorlijk ingehakt, Angela Groothuizen heeft zelfs het nummer 'Niets blijft' opgenomen voor KWF Kankerbestrijding na haar overlijden. In het programma Cultuur in beeld: Dolly Dots zien we de vrouwen in de hoogtijdagen van de Dolly Dots. Zes jonge meiden op avontuur, klaar om de wereld te veroveren. Een prachtig tijdsdocument over de jaren 80 en een van de meest succesvolle Nederlandse bands.

Cultuur in beeld: Dolly Dots
Vrijdag 4 februari om 18.00 en 22.00 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten