donderdag 24 februari 2011

Bloemencorso van de Bollenstreek

Het 64ste bloemencorso van de Bollenstreek vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 april. Deze start in Noordwijk en rijdt haar veertig kilometer lange route naar Haarlem. Het corso komt in de namiddag langs Keukenhof over de ‘Keukenhof Corso Boulevard’. De optocht bestaat uit ongeveer twintig praalwagens en wel meer dan dertig bijzondere wagens, ieder rijkelijk versierd met bloemen. Het thema van dit jaar is ‘Musical Parade’.

Het bloemencorso in de Bollenstreek is ontstaan door de commerciƫle kweek van bloembollen. Het corso was een vorm van promotie van het product. Erwin van Lambaart zal samen met Jim Bakkum en Chantal Janzen het bloemencorso openen op vrijdagavond 15 april. We kunnen wel zeggen dat na 60 jaar het corso nog steeds springlevend is!

Mijn nostalgisch Bollenstreek neemt u mee naar het verleden van dit gebied, een van de mooiste gebieden van Nederland. Met onder andere het bloemcorso, de ‘Keukenhof’, het toerisme in Hillegom en de tulpenrally naar Noordwijk komen aan bod tijdens deze uitzending. Vele unieke en herkenbare beelden van deze streek uit het nostalgisch Nederland van de 20e eeuw.

Mijn nostalgisch Bollenstreek
Vrijdag 25 februari om 20.30 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten