dinsdag 22 maart 2011

Wereldwaterdag!

Vandaag is het Wereldwaterdag! Deze internationale jaarlijkse dag staat in het teken van water en de waterproblematiek. Rampen en de toegang tot schoon drinkwater zijn de pijlers van deze dag. Sinds 1993 organiseren de lidstaten van de VN uiteenlopende evenementen op Wereldwaterdag om bewustzijn te creƫren en informatie te verspreiden over water en het belang van schoon drinkwater.


Nederland heeft al eeuwen een haat/liefdeverhouding met water. Zonder dijken zou 27% van ons land onder water staan. Dijkdoorbraken en overstromingen zijn Nederlanders niet vreemd, de herinneringen aan de Watersnoodramp van 1953 staan bij velen in het geheugen gegrift. Maar roeien, zeilen, zwemmen en natuurlijk schaatsen staan hoog in de Nederlandse top 10 van favoriete sporten. De zee krijgt ons niet zomaar klein!

In 'Nederland Toen - Nederland Waterland' ziet u de verschillende mooie en minder mooie kanten van de Nederlandse verhouding met water voorbij komen. Van overstroming tot de reddingsbrigade en van de scheepvaart tot de Noordoostpolder. Een prachtig overzicht van Nederland als Waterland. Fijne Wereldwaterdag!

Nederland Toen - Nederland Waterland
Dinsdag 22 maart om 20.30 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten