maandag 18 juli 2011

Alles over 1966

Weet u het jaar 1966 nog voor u te halen? Prinses Beatrix trouwt met haar Claus en de bruiloft wordt verstoord door een rookbom, de eerste niertransplantatie in het land wordt gedaan in het ziekenhuis van Leiden en Johan Cruijff maakt zijn voetbaldebuut tijdens het Europees Kampioenschap. Ook in het buitenland zijn het roerige tijden. Ghandi wordt gekozen tot premier van India, Soeharto neemt in Indonesiƫ de macht over van Soekarno en in China begint de culturele revolutie.

Naast veel politieke en sportieve momenten, kende het jaar 1966 ook veel culturele mijlpalen. De legendarisch Beatles geven hun laatste concert, voor het eerst staat een Nederlands nummer op nummer 1 in de Top-40 namelijk 'Dans je de hele nacht met mij', diskjockey Eddy Becker begint bij Radio Veronica en de politieke partij Democraten 66 wordt opgericht.

In 'Een bijzonder jaar - 1966' ziet u alle hoogtepunten uit het nieuws, sport en cultuur voorbij komen. Buiten de nationale en internationale nieuwtjes ziet u ook de trends en rages uit 1966 voorbij komen. Even terug naar de tijd van het spel Twister en de hoogtijdagen van het feminisme met 'Een bijzonder jaar - 1966'.

'Een bijzonder jaar - 1966'
Maandag 18 juli om 20.30 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten