maandag 23 mei 2011

Het rijke verleden van Drenthe

Drenthe heeft een rijke en intrigerende geschiedenis. De mysterieuze hunebedden zijn de bekendste trekpleister van de provincie, daarnaast is Drenthe lang een gebied geweest met een erg besloten karakter waardoor vele typerende tradities nog steeds gebruikelijk zijn.

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland wat voornamelijk bestaat uit dorpen, kleine steden en boerderijen. Landbouw en veeteelt is erg belangrijk, al blijkt de werkloosheid in de provincie steeds meer een punt van aandacht te worden. Een belangrijke trekpleister is de Zuidlaardermarkt, een paardenmarkt waar tegenwoordig dieren en allerlei andere zaken worden verkocht. Naast het rustige karakter staat Drenthe bekend om de TT Assen en het Dierenpark Emmen.

In de het tweeluik 'Drenthe' wordt de provincie onder de loep genomen. De ontginning van landbouwgronden staat in het eerste deel centraal waarin de ontwikkeling van land voor landbouw en veeteelt wordt gevolgd. In het tweede deel wordt de ontwikkeling van het land bekeken. De documentaire geeft een breed beeld van het boerenleven in Drenthe.

Rijk Verleden: Drenthe
Maandag 23 mei om 22.30 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten