woensdag 11 mei 2011

Magazine + dvd Nederland in de 2e Wereldoorlog


“En de vliegtuigen vlogen maar door, de ene zware bommenwerper na de andere…”

De nieuwe uitgave ‘Nederland in de Tweede Wereldoorlog’ laat zien hoe Nederlanders de jaren 1940 – 1945 beleefden. De serie bestaat uit een combinatie van magazines en dvd’s en bevat grotendeels authentieke verhalen en beeldmateriaal. Het bijzondere van deze serie is, dat aan de hand van dagboekfragmenten, (amateur)foto’s, pamfletten, affiches, originele krantenartikelen en films de Tweede Wereldoorlog door de ogen van de Nederlanders wordt belicht. Het eerste deel van de serie, dat net verschenen is, gaat over de Duitse inval in mei 1940.

Blijf op de hoogte van deze unieke serie magazines via Twitter en Facebook:
Twitter url: http://twitter.com/#!/NederlandinWO2
Facebook url: http://www.facebook.com/nederlandwo2

In ‘De Duitse inval’ komen de volgende onderwerpen aan bod: de mobilisatie; gevechten en bombardementen; de vlucht van het Koningshuis naar Engeland; de overgave van de Nederlandse troepen op 15 mei 1940; de rol van Mussert en de NSB; en dagelijks leven in het eerste jaar van de bezetting.

Naast de vele persoonlijke documenten en verhalen bevat de serie ook veelal onthutsende cijfers over de Nederlandse oorlogsjaren. Zo streden de Nederlandse militairen met 1 tank tegen 759 Duitse tanks, konden de Nederlandse troepen beschikken over 124 vliegtuigen die het moesten opnemen tegen 1150 Duitse vliegtuigen en vielen er aan Nederlandse zijde meer dan 2300 doden.

De dvd, die speciaal voor dit eerste nummer is samengesteld, bevat beelden van onder andere de mobilisatie in Haarlem, Duitse troepen die door Limburg trekken en de slag om Rotterdam.

Volgende themanummers in de serie Nederland in Tweede Wereldoorlog zijn: De Duitse bezetter; Het Koningshuis; Nederlands-Indie; Dagelijks Leven en De Bevrijding. Natuurlijk zitten ook bij al deze volgende magazines dvd’s met indrukwekkende beelden uit de oorlogstijd.

Klik hier om deel 1 ‘De Duitse inval’ voor een introductieprijs van slechts € 4,99 te bestellen.

U kunt ook een abonnement nemen op deze serie. U ontvangt dan alle 6 delen voor € 39,99. Deel 1 ontvangt u gratis bij uw abonnement. Klik hier voor het abonnement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten