dinsdag 5 april 2011

Kent u Flipje nog?

Tiels Flipje keert binnenkort terug op de jampotten van Hero. Na een afwezigheid van ruim 5 jaar is de oude bekende weer terug op zijn vertrouwde plek. Daarnaast gaat Flipje op zoek naar de Flipje Hero van zomer 2011. Mensen die iets extra's doen om hun omgeving te helpen komen in aanmerking voor deze titel die in alle provincies zal worden uitgereikt.



In 1935 werd Flipje geïntroduceerd als 'logo' van jamfabrikant De Betuwe. Hij was te zien op potten jam, receptenboekjes en in de avonturenstrips die bij de jam werden weggegeven. Zeker de strips waren mateloos populair, ruim 70 jaar na de introductie van Flipje werden er nog steeds boekjes, strips en luisterboekjes uitgebracht met de avonturen van de goedlachse dierenvriend. Verschillende generaties zijn opgegroeid met het fruitmannetje uit Tiel en vele verzamelaars hebben kasten vol met uiteenlopende objecten van en over Flipje.

Dit voorjaar staat voor Hero in het teken van de Flipje Hero verkiezing en de terugkeer van Flipje op de vertrouwde jampotten. Een stukje nostalgie keert terug aan de ontbijttafel, met de bijbehorende woordenwisselingen over wie als eerst het stripje mag lezen? We wachten rustig af of de wijze raad van het fruitmannetje weer onderdeel zal worden van het ochtendritueel.

Meer informatie over Flipje en Flipje Hero Verkiezing Zomer 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten