vrijdag 8 april 2011

Erwin Kroll, al 25 jaar weerman


Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat weerman Erwin Kroll zijn eerste weerbericht op televisie presenteerde. Op 8 april 1986 was Kroll voor het eerst te zien na het nieuwsbulletin van het NOS Journaal. Hij werkte toen al ruim 13 jaar, sinds 1973, bij het KNMI op de afdeling geofysica.


Erwin Kroll werd al snel populair bij de kijkers. Hij werd 'Erwin met de handjes' genoemd vanwege zijn vele handgebaren tijdens het presenteren. In 2006 werd in verband met het vijftigjarig bestaan van het NOS Journaal de verkiezing van de favoriete weerman gehouden. Kroll mocht met trots deze titel in ontvangst nemen.

De 25 jaar bij het NOS Journaal zijn volgens de populaire weerman zelf omgevlogen. Op zijn weblog schrijft hij dat de jaren bijna ongemerkt voorbij zijn gevlogen. Ondanks dat er veel is veranderd, voornamelijk technisch, beschouwd Kroll zichzelf als onderwijzer van de meest trouwe klas die hij zich kan wensen. Laten we hopen dat de trouwe klas nog jaren van deze enthousiaste onderwijzer kan genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten