woensdag 16 maart 2011

'Weertje he!'


Nederlanders praten graag over het weer. In elke krant, na elk journaal en op talloze websites neemt het weer een belangrijke plaats in. Er zijn zelfs verschillende applicaties voor de mobiele telefoon waarop het weerbericht in de regio kan worden bekeken. Een praatje in de buurtsuper of bij de bushalte heeft regelmatig als onderwerp de regen, wind of zonneschijn van die dag. 'Weertje he!'


De fascinatie met het weer stamt al van eeuwen geleden. Wereldberoemde wetenschappers hielden zich bezig met ontwikkelingen in onder ander natuurkunde, wiskunde en meteorologie. Deze nieuwe instrumenten en theorieën hebben geleid tot de professionalisering van het waarnemen van het weer.

In de 20e eeuw kreeg het weerbericht steeds meer een vaste plaats in de samenleving. Het KNMI begon met het uitzenden van het weerbericht op de radio en later op televisie en de weerman of -vrouw werd een bekende stem in de Nederlandse woonkamers. In het maandthema Weer ziet u de verschillende typisch Nederlandse seizoenen de revue passeren, extreme weersomstandigheden en de rol van het KNMI. Prachtige en herkenbare beelden over het meest besproken onderwerp in Nederland.

Maandthema: Weer deel 2
Woensdag 16 maart om 19.00 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten