vrijdag 4 maart 2011

De passie van Willem Nijholt

Hij speelde in toneelstukken en musicals, maar brak pas echt door op de Nederlandse tv toen hij een rol kreeg in de tv-hit Oebele. Aan het eind van de jaren 60 was zijn veelzijdigheid dan ook een feit. We hebben het over zanger/acteur Willem Nijholt. Zijn eerste echte rol was in het toneelstuk Irma la Douce als Douceur. Sinds september 2008 is Willem als artistiek adviseur verbonden aan ROC Nijmegen. Met daar een opleiding vernoemd naar zijn naam: De Willem Nijholt Academie voor Musical- en Muziektheater.

Willem Nijholt had vanaf 2007 een belangrijke rol als juryvoorzitter van ‘Op zoek naar Evita’, en later bij ‘Op zoek naar Joseph’ en ‘Op zoek naar Mary Poppins’. Ook tijdens de nieuwste reeks ‘Op zoek naar Zorro’ die 19 februari eindigde was hij een zeer belangrijk jurylid. In deze serie wordt gezocht naar de geschikte hoofdrolspeler voor de Nederlandstalige productie van de musical Zorro.

In De passie van Willem Nijholt neemt u samen met programmamaker Job Cieraad een kijkje in het leven van deze veelzijdige Nederlander. Wat zijn de hoogtepunten en hoe blikt hij terug op zijn succesvolle carrière.

De passie van Stanley Burleson/Willem Nijholt
Vrijdag 4 maart om 18.00 en 22.00 uur op NostalgieNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten