vrijdag 2 september 2011

Een maand lang Film op NostalgieNet

Deze maand staat NostalgieNet in het teken van de Nederlandse film. Naast de vaste filmavond op woensdag en zondag, is er in september ook elke zaterdagavond om 20.30 uur een speelfilm van Nederlandse bodem te zien. Met onder meer grote filmklassiekers als De Jantjes, Kort Amerikaans, Wildschut en De Avonden.

Daarnaast het dagelijkse thema-uur over film met onder meer unieke Polygoon-beelden van “the making of” Soldaat van Oranje en Grijpstra en de Gier, dé Nederlandse kassuccessen uit de zeventiger jaren. In de serie Retourtje Toen een speciale aflevering waarin mensen samen terugblikken op hun bioscoopervaringen van vroeger. Septembermaand Filmmaand op Nostalgienet. Beleef het mee.

Middag van de Nostalgie

In samenwerking met NostalgieNet is er tijdens het Nederlands Film Festival een speciale ‘Middag van de Nostalgie’ samengesteld. In het kader van de serie Beeldenstorm worden baanbrekende Nederlandse films vertoont en besproken.
Van de eerste Nederlandse film opgenomen met mobiele telefoons tot de eerste kleurenfilm. Het programma geeft een mooi overzicht van de Nederlandse filmgeschiedenis. NostalgieNet zet samen met het Nederlandse Film Festival de eerste Nederlandse kleurenfilm ‘Jenny’ in het zonnetje.

• Maandag 26 september, 13:30-17:00 uur, 't Hoogt
• Introductie door Nederlandse Film Festival en NostalgieNet
• Een terugblik op de Nederlandse filmwereld met het Polygoonjournaal
• De vertoning van de eerste Nederlandse kleurenfilm ‘Jenny’.
• Een talkshow onder leiding van Rene Mioch met bekende acteurs en actrices.

Kijk op www.nostalgienet.nl/nff voor meer informatie.


Highlights:

Maandthema: Film
Dagelijks om 19.00 uur

Filmavond
Elke woensdag, zaterdag en zondag om 20.30 uur

Retourtje Toen Film
Vrijdag 9 en 23 september om 18.30 en 22.30 uur

Kijk voor meer informatie in de programmagidsen of op www.nostalgienet.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten