dinsdag 3 mei 2011

Een maand lang Oorlog & Bevrijding


Het thema van deze maand is ‘Oorlog en bevrijding’ met indrukwekkende reportages en documentaires over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van het uitreiken van persoonsbewijzen en de installatie van de Jeugdstorm tot de bombardementen op Arnhem, de intocht van Montgomery en de bevrijdingsfeesten door heel het land.



Deze maand ook op NostalgieNet, de speelfilms ‘De Avonden’, ‘Kort Amerikaans’, ‘De Jantjes’ en ‘Koninkrijk voor een huis’ met prachtige rollen voor onder andere Heintje Davids, Fien de la Mar, Rijk de Gooijer, Joop Admiraal en Derek de Lint. Elke woensdag- en zondagavond om 20.30 uur ziet u een van deze filmklassiekers op NostalgieNet.

Het programma ‘Rijk Verleden’ staat in het teken van de oorlog met unieke films over Nederland in de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië. Deze films geven een kijkje in het leven tijdens de oorlog in Nederland en Indië met fragmenten uit indringende propagandafilms, beelden van de Japanse aanval en een korte reportage over het leven in de kampen van Indië na de bevrijding.

Kijk voor meer informatie in de programmagidsen of op www.nostalgienet.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten