maandag 3 januari 2011

Nieuwe serie: Cultuur in Beeld

In 2011 start NostalgieNet met de nieuwe serie Cultuur in Beeld. In deze serie kunt u genieten van de mooiste documentaires uit de archieven over en met markante persoonlijkheden. De komende weken komen onder meer de documentaires Appie Baantjer en De Cock over de vorig jaar overleden oud-politieman en schrijver A.C. Baantjer en zijn personage De Cock, Een leven als een sprookje met Anton Pieck en een portret van dichter en schrijver Slauerhoff voorbij. Ook illustrator Rien Poortvliet, schilder-tekenaar Paul Citroen en stripauteur Marten Toonder en vele anderen passeren de revue in de serie Cultuur in Beeld.



We trappen vandaag af met het eerste deel van de documentaire Juliana in zeventig bewogen jaren uit 1979, een uniek portret over en met koningin Juliana, gemaakt door Anton Koolhaas in samenwerking met de legendarische filmmaker Bert Haanstra. Juliana in zeventig bewogen jaren  laat de levensloop zien van koningin Juliana, enig kind van koninklijke ouders. Vanavond om 18:00 en 22:00 uur zendt NostalgieNet het eerste deel van deze documentaire uit. Dinsdag 4 januari en donderdag 6 januari volgen om dezelfde tijd deel twee en drie.




Vanavond volgt aansluitend op het eerste deel van Juliana in zeventig bewogen jaren om 18:30 en 22:30 een portret van de Nederlandse schaaklegende Hein Donner.





Maandag 3 januari, 18 en 22 uur: Cultuur in beeld, Juliana in zeventig bewogen jaren (deel 1)
Maandag 3 januari, 18:30 en 22: 30: Cultuur in beeld, Hein Donner





Dinsdag 4 januari, 18 en 22 uur: Cultuur in beeld, Juliana in zeventig bewogen jaren (deel 2)
Dinsdag 4 januari, 18:35 en 22:35: Cultuur in beeld, Appie Baantjer en De Cock



Donderdag 6 januari, 18 en 22 uur: Cultuur in beeld, Juliana in zeventig bewogen jaren (deel 3)
Donderdag 6 januari, 18:45 en 22:45 uur: Cultuur in beeld, Rien Poortvliet en zijn honden 




Cultuur in Beeld is vanaf januari te zien op NostalgieNet. Wilt u op de hoogte blijven van deze en andere (nieuwe) programma's op NostalgieNet? Vraag dan onze programmagids aan door een mail te sturen naar info@nostalgienet.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten